Kevert ikrafasírt

Hozzávalók:

25 dkg halikra

25 dkg darált sertéshús

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 tojás

zsemlemorzsa

1 zsemle

zsír vagy vaj

fekete bors – őrölt

pirospaprika – őrölt

rozmaring – zöld vagy őrölt

A hozzávalók
Mehet a sütőbe

                   Elkészítés

Az ikra magában sütve nagyon száraz étel. Az ikra fasírtot érdemes valamilyen szósszal fogyasztani. Az ikráról lehúzzuk a hártyát és egy tálban szétkeverjük vagy törjük villával, ha nem megy szét. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, ami lehet marhahús is vagy mindkettő. Beletesszük a megtisztított és apróra vágott hagymákat, áztatott zsemlét szétnyomva, egy tojást, a piros paprikát, sót, borsót és nagyon apróra vágott rozmaringot. Utóbbi lehet darált is, ha nincs friss zöld fűszerünk. Az apróra vágott vöröshagymát előtte megdinszteljük, de lehet nyersen is beletenni, úgy intenzívebb az íze. Alaposan összekeverjük mindezeket, majd zsemlemorzsát adogatva hozzá tovább kevergetve összedolgozzuk, amíg jól össze nem áll és formázhatóvá válik. A masszát hosszúkás kenyér alakura formázzuk a tepsinek megfelelően, amit kivajazzuk vagy zsírozzuk. Sütőben 170-180 fokon aranybarnára sütjük. Vajas tört krumplival vagy krumplipürével tálaljuk. Mi tartármártással szeretjük, de más szósszal is harmonizál. Egyben sütőben, pogácsákra formázva serpenyőben sütjük.

Tepsiben egyben sütve
error: Content is protected !!